Historiku i Kantina Kallmet

Kantina Kallmeti u themelua ne 2006 fale pasionit te tre vellezerve Gjini per veren dhe dashurise per territorin ku ata jetojne, ne zemer te vendlindjes, ne Kallmet, aty ku rrushi ka marre kete emer.Qellimi i kantines eshte te prodhoje me te miren e veres Kallmet, te rrise sasine dhe te permiresoje cilesine vit pas viti. Nga nje prodhim prej 50 Hl vere ne vitin 2007, kjo kantine eshte rritur vit pas viti. Vera prodhohet teresisht nga rrushi Kallmet, kultivuar ne zonen e tij te origjines, ne Kallmet dhe fshatrat perreth.

Ulliri  i vjeter

Gjithashtu nje pjese kultivohet ne kodrat e mrekullueshme te Bukmires ne lartesi mbi 500 m mbi nivelin e detit.

Galeria

Kallmet Kallmet Kallmet
Kallmet Kallmet Kallmet
Kallmet Kallmet Kallmet